Do każdej zamówionej całej pracy trzy gratisy:

1. Poradnik jak napisać pracę dyplomową

2. Jak poprawić kupiony wzór pracy by przeszła plagiat JSA

3. Jak dostawać co miesiąc około 10 000 zł ze środków socjalnych

Praca Dyplomowa

Prawne i ekonomiczne aspekty podejmowania i wykonywania działalności gospodarczej

 

Spis treści:

Streszczenie.......................................................................................................................3

Wstęp.................................................................................................................................4

Rozdział I. Aspekty prawne prowadzenia działalności gospodarczej...............................7    1.1. Pojęcie działalności gospodarczej, przedsiębiorstwa i przedsiębiorcy..................7   

1.2. Podejmowanie i zakładanie działalności gospodarczej........................................20   

1.3. Zasady prowadzenia działalności gospodarczej...................................................24   

1.4. Ubezpieczenie społeczne przedsiębiorców w ZUS..............................................26

Rozdział II. Jednoosobowa działalność gospodarcza a podatek dochodowy..................33    2.1. Termin podatku dochodowego oraz źródła jego uregulowań prawnych..............33    2.2. Termin dochodu oraz przychodu..........................................................................38   

2.3. Opodatkowanie na zasadach ogólnych.................................................................39   

2.4. Podatek liniowy....................................................................................................41   

2.5. Zryczałtowane formy opodatkowania..................................................................43       

2.5.1. Karta podatkowa.............................................................................................43       

2.5.2. Ryczałt ewidencjonowany..............................................................................45   

2.6. Pozostałe koszty działalności...............................................................................49

Rozdział III. Model działalności gospodarczej – przedsiębiorstwo Makau w Ślesinie..58    3.1. Ogólna charakterystyka miasta Ślesin..................................................................58   

3.2. Ogólna charakterystyka restauracji Makau – założenia modelowe......................59    3.3. Czynniki wpływające na wybór lokalizacji..........................................................60   

3.4. Normy i regulacje prawne wymagane dla działalności restauracyjnej.................64    3.5. Analiza SWOT.....................................................................................................70   

3.6. Strategia i plan działalności..................................................................................72   

3.7. Wstępne koszty działalności i źródła finansowania.............................................73   

3.8. Polityka kadrowa restauracji................................................................................80   

3.9. Plan marketingowy promocji restauracji Makau..................................................83

Zakończenie.....................................................................................................................85

Bibliografia......................................................................................................................87

Spis tabel..........................................................................................................................93

Spis rysunków..................................................................................................................94

 

Strona www stworzona w kreatorze WebWave.