Do każdej zamówionej całej pracy trzy gratisy:
1. Poradnik jak napisać pracę dyplomową
2. Jak poprawić kupiony wzór pracy by przeszła plagiat JSA
3. Jak dostawać co miesiąc około 10 000 zł ze środków socjalnych
Prawne i ekonomiczne aspekty podejmowania i wykonywania działalności gospodarczej
Spis treści:
Streszczenie.......................................................................................................................3
Wstęp.................................................................................................................................4
Rozdział I. Aspekty prawne prowadzenia działalności gospodarczej...............................7 1.1. Pojęcie działalności gospodarczej, przedsiębiorstwa i przedsiębiorcy..................7
1.2. Podejmowanie i zakładanie działalności gospodarczej........................................20
1.3. Zasady prowadzenia działalności gospodarczej...................................................24
1.4. Ubezpieczenie społeczne przedsiębiorców w ZUS..............................................26
Rozdział II. Jednoosobowa działalność gospodarcza a podatek dochodowy..................33 2.1. Termin podatku dochodowego oraz źródła jego uregulowań prawnych..............33 2.2. Termin dochodu oraz przychodu..........................................................................38
2.3. Opodatkowanie na zasadach ogólnych.................................................................39
2.4. Podatek liniowy....................................................................................................41
2.5. Zryczałtowane formy opodatkowania..................................................................43
2.5.1. Karta podatkowa.............................................................................................43
2.5.2. Ryczałt ewidencjonowany..............................................................................45
2.6. Pozostałe koszty działalności...............................................................................49
Rozdział III. Model działalności gospodarczej – przedsiębiorstwo Makau w Ślesinie..58 3.1. Ogólna charakterystyka miasta Ślesin..................................................................58
3.2. Ogólna charakterystyka restauracji Makau – założenia modelowe......................59 3.3. Czynniki wpływające na wybór lokalizacji..........................................................60
3.4. Normy i regulacje prawne wymagane dla działalności restauracyjnej.................64 3.5. Analiza SWOT.....................................................................................................70
3.6. Strategia i plan działalności..................................................................................72
3.7. Wstępne koszty działalności i źródła finansowania.............................................73
3.8. Polityka kadrowa restauracji................................................................................80
3.9. Plan marketingowy promocji restauracji Makau..................................................83
Zakończenie.....................................................................................................................85
Bibliografia......................................................................................................................87
Spis tabel..........................................................................................................................93
Spis rysunków..................................................................................................................94