Do każdej zamówionej całej pracy trzy gratisy:

1. Poradnik jak napisać pracę dyplomową

2. Jak poprawić kupiony wzór pracy by przeszła plagiat JSA

3. Jak dostawać co miesiąc około 10 000 zł ze środków socjalnych

Gotowa Praca Dyplomowa

Prawne i ekonomiczne aspekty podejmowania i wykonywania działalności gospodarczej

 

Spis treści:

Streszczenie.......................................................................................................................3

Wstęp.................................................................................................................................4

Rozdział I. Aspekty prawne prowadzenia działalności gospodarczej...............................7    1.1. Pojęcie działalności gospodarczej, przedsiębiorstwa i przedsiębiorcy..................7   

1.2. Podejmowanie i zakładanie działalności gospodarczej........................................20   

1.3. Zasady prowadzenia działalności gospodarczej...................................................24   

1.4. Ubezpieczenie społeczne przedsiębiorców w ZUS..............................................26

Rozdział II. Jednoosobowa działalność gospodarcza a podatek dochodowy..................33    2.1. Termin podatku dochodowego oraz źródła jego uregulowań prawnych..............33    2.2. Termin dochodu oraz przychodu..........................................................................38   

2.3. Opodatkowanie na zasadach ogólnych.................................................................39   

2.4. Podatek liniowy....................................................................................................41   

2.5. Zryczałtowane formy opodatkowania..................................................................43       

2.5.1. Karta podatkowa.............................................................................................43       

2.5.2. Ryczałt ewidencjonowany..............................................................................45   

2.6. Pozostałe koszty działalności...............................................................................49

Rozdział III. Model działalności gospodarczej – przedsiębiorstwo Makau w Ślesinie..58    3.1. Ogólna charakterystyka miasta Ślesin..................................................................58   

3.2. Ogólna charakterystyka restauracji Makau – założenia modelowe......................59    3.3. Czynniki wpływające na wybór lokalizacji..........................................................60   

3.4. Normy i regulacje prawne wymagane dla działalności restauracyjnej.................64    3.5. Analiza SWOT.....................................................................................................70   

3.6. Strategia i plan działalności..................................................................................72   

3.7. Wstępne koszty działalności i źródła finansowania.............................................73   

3.8. Polityka kadrowa restauracji................................................................................80   

3.9. Plan marketingowy promocji restauracji Makau..................................................83

Zakończenie.....................................................................................................................85

Bibliografia......................................................................................................................87

Spis tabel..........................................................................................................................93

Spis rysunków..................................................................................................................94

 

Przejdź do wszystkich prac

Przejdź do wszystkich prac