Gotowa Praca Dyplomowa

Przejdź do wszystkich prac

Przejdź do wszystkich prac

Do każdej zamówionej całej pracy trzy gratisy:

1. Poradnik jak napisać pracę dyplomową

2. Jak poprawić kupiony wzór pracy by przeszła plagiat JSA

3. Jak dostawać co miesiąc około 10 000 zł ze środków socjalnych

Produkcja piekarnicza bu ł ek poró wnanie metody konwencjonalnej i metody odroczonej fermentacji
 
Liczba stron pracy: 83
 
Spis treści

Wstęp……………………………………………………………………………………..…4

Rozdział 1. Pieczywo………………………………….….……….…….…….….….…..…7

1.1. Charakterystyka wyrobów piekarniczych………………….…………………..7

1.2. Pieczywo pszenne, pszenno-mieszane i żytnie ..………………………………8

Rozdział 2 Produkcja pieczywa metodą tradycyjną……………………………………….12

2.1. Wytwarzanie ciasta……………………………………………………………12

2.2. Fermentacja ciasta…………………………………………………………….12

2.3. Wypiek pieczywa…………………………………………………………….20

Rozdział 3. Metoda odroczonej fermentacji w produkcji bułek…………………………..22

3.1. Zamrażanie żywności………………………………………….……..………24

3.2. Charakterystyka metody odroczonej fermentacji w produkcji bułek…….…28

3.3. Porównanie metody tradycyjnej z odroczonej fermentacji……..……………32

3.3.1. Metoda tradycyjna fermentacji…………………………………………….32

3.3.2. Metoda odroczonej fermentacji……………………………………………39

Rozdział 4. Maszyny i urządzenia w procesie produkcji bułek………………………….42

4.1. Dzielenie i formowanie kęsów ciasta – linie do bułek…………………….…50

4.2. Mrożenie i przechowywanie bułek  mroźnia szokowa, chłodnio-garownia…53

4.3. Odpiek produktu – piece półkowe, obrotowe, piecyki sklepowe……….……56

Rozdział 5. Część empiryczna……………………………….………………..….………73

5.1. Cel badania………………………….……………….………………………73

5.2. Materiał i metoda badania……………….…………………………….……73

5.3. Opracowanie i omówienie wyników………………………………………73

5.4. Wnioski z badania………………………………….………………………80

Wnioski……………………………………………………………………………….82

Spis literatury……………….………………………………….…………………………83