Gotowa Praca Dyplomowa

Do każdej zamówionej całej pracy trzy gratisy:

1. Poradnik jak napisać pracę dyplomową

2. Jak poprawić kupiony wzór pracy by przeszła plagiat JSA

3. Jak dostawać co miesiąc około 10 000 zł ze środków socjalnych

Przejdź do wszystkich prac

Przejdź do wszystkich prac

Przeciwdziałanie nieprawidłowym nawykom żywieniowym wśród dzieci
 
Spis treści Praca ma 83 strony
WSTĘP 

Rozdział 1.Rodzina i wzorce żywieniowe

1.1 Podstawowe pojęcia dotyczące żywienia.

1.2 Wpływ rodziny na kształtowanie nawyków żywieniowych dzieci i młodzieży.

1.3 Zasady zdrowego żywienia – aspekt wychowawczy. 

1.3.1 Najczęstsze błędy żywieniowe popełniane przez rodziców.

1.3.2 Najczęstsze błędy żywieniowe wśród dzieci i młodzieży

1.4. Jak uniknąć błędów żywieniowych w rodzinie.

Rozdział 2.Błędne koło żywieniowe 

2.1 Choroby wywołane nieprawidłowym żywieniem 

2.2 Nadwaga i otyłość.

2.3 Niedobór masy ciała

2.4 Normy żywieniowe dla dzieci i młodzieży w wieku szkolnym

Rozdział 3.Mikro i makrosocjum a żywienie

3.1 Nowe zasady piramidy żywności i żywienia człowieka

3.2 10 zasad zdrowego żywienia w oparciu o nową piramidę zdrowego żywienia      i stylu życia dzieci i młodzieży (4-18lat)

3.3 Rodzina a zdrowe żywienie

3.3.1 Naśladowanie zachowań rodziców

3.4 Grupa rówieśnicza i wzorce żywieniowej

3.4.1 Fast food- moda czy pośpiech?

Rozdział 4.Edukacja do zdrowego żywienia

4.1 Realizacja programów edukacyjnych z zakresu zdrowego żywienia

4.2 Współpraca szkoły z rodzicami, w zakresie zachowań zdrowotnych

4.3 Szkolne posiłki i ich organizacja – drugie śniadania i obiady

4.3.1  „Infrastruktura żywieniowa szkoły” (sklepiki szkolne, automaty)

4.4  Wpływ mediów i producentów reklam na wybory żywieniowe u dzieci

Rozdział 5Metodologia i analiza badań własnych

5.1 Metodologia badań społecznych/pedagogicznych

5.2 Pole i grupa badawcza

5.3 Hipoteza i problemy badawcze

5.4 Metoda i technika badań własnych

5.5 Analiza badań własnych

Zakończenie

Bibliografia

Aneks- wykorzystana ankieta